Изчистихме Пирин, кучета!

СЪДЪРЖАНИЕ

1.Запознаване
2.Какво ловите?
3.В началото бе хаосът
4.Фалшиви фактури
5.Тасетката
6.Безплатно кафе
7.Объркан следобед, Дани
8.Съвет на бунището
9.Еретични мисли, Ваня по ръбчето
10. Хеликоптер или магарета?
11.Роза
12.Напред назад по Мозговишка порта
13.Куче!!!
14.Седем техники за носене на чувал
15.Майк
16.Филип
17.Като
18.Краси, Мечков, Джу
19.Алекс, Катя, Тони
20. Маргита шета в кухнята
21.Деси
22.Полянката със звездите, Ети
23.Тодорини очи, стъпки в тинята
24.Самара ти тръгна към хижата
25.На Валявишките езера – лайна!
26.Хайде да качим Дженгала!
27.Осмата техника
28.Тайната пътека
29.Ръждяско
30.Кога друг път ще кача Вихрен?
31.Подай ми степчето!
32.Тия събирали и фасове!
33.Тая работа не е за всеки
34.Поне да имахме оръжие
35.Къде ходи тоя козар?
36.Вземете си вашите боклуци!
37.Уморени
38.АБВ на планинското чистене
 
3. В началото бе…

Преметнала тежьк чувал през рамо, с кървава рана на дясното коляно, изтерзана физиономия и горящ поглед Филка спря пред нас.


snimka Filka
Филка

- Страшно много лайна*! Една полянка-гьол, пълна с ръждясали консерви. Само от там събрахме сигурно 5 чувала. Няма достатъчно самари, а така на рамо – много не може да се носи. Моля ви, като дойдат самарите, идете да помогнете!

Бяхме готови да помогнем! Нашата групичка цяла сутрин се вря по клеците и джапа в Безбожкото езеро, едвам надмогвайки мръсотията, а следобеда предприе плах опит да се справи с безбройните боклуци около хижата. Обядът и очевидно неизпълнимата следобедна задача ни бяха позволили да си починем. Ровили из Безбожките боклуци преди да сме опитали омаята на високата планина, не се направихме на уморени. Колко помогнахме е друг въпрос. Пет човека домъкнахме 2 чувала и оставихме три… Никой не ни каза, колко и къде са оставените боклуци, нямаше самари, забравихме фенерчетата, бързахме да не замръкнем. Но като стигнахме на Папаз-гьол видяхме, че и цялата бригада я e тресло същото. Забравени дрехи, макарата с всичкото лико, чифтове работни ръкавици, пръснати по цялото крайбрежие на огромното Попопво езеро, само допълваха картината на връщащите се в безредие, изплезили език под тежестта на боклука бригадири.

"Никое начало не е лесно." Повтарях си тази мисъл, но така и не можех да си представя, че само след около седмица този хаос, породен от неналагането, на ничие лично мнение, ще се превърне в съвсем различно нещо…


лайна * - боклуци

Home